Receptek Desszertek Sütés nélküli Meggyes lepény búzadarával

Hozzávalók

2 egész tojás
20 dkg finomliszt
1 kevés tej
1 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
10 dkg búzadara
30 dkg meggybefőtt

Leírás

A 2 tojást, a 15 dkg porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, amelyet elkevertünk előzőleg az 1 csomag sütőporral és annyi tejet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Kivajazott, lisztezett tepsibe (közepes, vagy kis tepsibe) öntjük. A kimagozott meggyet kinyomkodjuk, és egy kevés búzadarával összekeverjük, majd a tészta tetejét sűrűn megszórjuk vele. Úgy sütjük, mint a piskótatésztát. (Előmelegített sütőben,180 fokon.) Amikor kihűlt, kockára vágva, porcukorral jól meghintve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4