Hozzávalók
50 dkg liszt
1 dl tej
1 dkg cukor
1 dl tejföl
2 darab tojás sárgája
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
10 dkg medvehagyma (levél)
Leírás
Az élesztőt langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és az élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztát félkeménységűre, utána fél órát pihentetjük. A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe, egymásra hajtva, 20 percig, langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék hagymalevéllel, majd az előbbi módon felcsavarjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk. Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük és megsütjük. Tehetünk rá feta sajtot, istenien finom lesz.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4