Hozzávalók

50 dkg liszt

1 dl tej

1 dkg cukor

1 dl tejföl

2 darab tojás sárgája

25 dkg margarin

3 dkg élesztő

10 dkg medvehagyma (levél)

Leírás

Az élesztőt langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és az élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztát félkeménységűre, utána fél órát pihentetjük. A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe, egymásra hajtva, 20 percig, langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék hagymalevéllel, majd az előbbi módon felcsavarjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk. Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük és megsütjük. Tehetünk rá feta sajtot, istenien finom lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4