Receptek Levesek Medvehagyma leves
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
3 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
2 darab burgonya
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 fej lilahagyma
1 darab leveskocka
50 dkg medvehagyma
Leírás
Kedvenc ételünk, kora tavasszal az erdőben (most már a kertünkben is) szedett friss, zöld medvehagymából készült. (Azért óvatosan szedjük, nehogy véletlenül gyöngyvirág levél is keveredjen közé, mert az mérgező!) A zsenge leveleket megmosom, a hibás részeket, levélnyelet eltávolítom, majd apróra vágom. Egy lila hagymát ugyancsak apróra vágunk, majd megdinszteljük, vízzel felengedjük, ebbe tesszük bele a medvehagyma apróra vágott levelet és egy-két apró kockára vágott krumplit. Aki szereti, tehet bele fokhagymát is, illatában harmonizál a medvehagymával. Fűszerezés ízlés szerint, szeretek kis borsot beleőrölni, esetleg Knorr erőleveskockát dobok bele. Amikor kész (nagyon rövid idő, max. 15 perc, főképp a krumplitól függ), tetején snidlinggel szoktam meghinteni és már fogyasztható is. Egyébként, az apróra vágott medvehagyma levél, más levesek tetején is jó ízesítő.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4