Receptek Desszertek Sütést igénylő Mazsolás-mákos sütemény

Hozzávalók

5 darab Tesco Finest friss tojás

10 dkg liszt

1 csomag vaníliás cukor

3 kanál cukor

5 dkg vaj

1 csipet őrölt fahéj

½ darab citrom héja

1 csipet szegfűszeg (őrölt)

10 dkg mazsola

10 dkg darált mák

1 csipet szódabikarbóna

2 kanál rum

10 dkg zabpehely (darált)

Leírás

A tojásokat szétválasztjuk, felverjük külön a sárgáját, fél evőkanál mézzel. Aztán felverjük a fehérjét is, szintén fél evőkanál mézzel. A száraz összetevőket összekeverjük (a zabpelyhet, lisztet, a mákot, fahéjat, szódabikarbónát, szteviát, csipet sót, valamint mandulát). Mikor ezzel megvagyunk, a sárgájához adjuk hozzá a kihűlt, olvasztott vajat, a mazsolát, vaníliát, citromhéjat és a rumot. Ezután lehet belekeverni a kemény tojáshabot és a száraz hozzávalókat. Én egy kanál tojáshabot és egy kanál száraz keveréket adtam, felváltva a sárgájához, így viszonylag habos maradt a massza. Óvatosan dolgozzunk, hogy a hab ne essen össze teljesen, de picit mindenképpen meg fog ereszkedni. A mazsolát érdemes egy kis edényben átforralni, akkor sokkal puhább lesz, de ügyeljünk rá, hogy kihűlve adjuk a tésztához. Olyan formába tehetjük, amilyenbe csak tetszik. Muffint is süthetünk, vagy sima süteményt is. Sütőpapírral béleljük ki a sütőformát. Tepsiben és muffin formában is egyaránt, 20-25 perc alatt elkészül a sütemény (180 fokon), de érdemes tűpróbát végezni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4