Hozzávalók

3 darab tojás
3 kanál kristálycukor
1 kanál kakaópor
25 dkg mascarpone
30 dkg meggybefőtt
1 csomag sütőpapír
10 dkg müzli
3 kanál finomliszt

Leírás

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral. A nagyon kemény, habbá vert fehérjét, óvatosan összeforgatjuk a sárga résszel, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze, majd a sütőporral elkevert kakaós lisztet, apránként hozzáadagoljuk. Tortaformába öntjük a piskótát és közepes lángon sütjük (a sütőt nem szabad nyitogatni közben!). Amikor már szépen sül a teteje, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e. Torta összeállítása: A meggyet lecsepegtetjük és a tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponet és némi cukrot adunk hozzá. A tésztára felvisszük a habot, elsimítjuk és megszórjuk müzlivel. Rászórjuk a meggyet és a maradék tejszínhabbal díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4