Receptek Gyerekmenü Főételek Márványsajttal sült édesburgonya

Hozzávalók

½ dl extra szűz olívaolaj
15 dkg trappista sajt (márványsajt)
1 csokor friss petrezselyem
1 dl zöldségleves
1 kg édesburgonya
15 dkg camembert

Leírás

A meghámozott édesburgonyát átlósan vágjuk, ujjnyi vastag szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk meg és szórjuk rá az aprított petrezselymet. Tegyük olajjal kikent tepsibe, öntsük alá a zöldséglevest és fóliával letakarva, 200 °C-os sütőben pároljuk, 15 percig. A fóliát távolítsuk el, szórjuk meg a morzsolt márvány-, és camambert sajttal, majd a forró sütőbe visszatolva, süssük pirosra. Forrón kínáljuk. Én az eredeti receptet annyival módosítottam, hogy a tetejére, a sajt alá, cikkekre vágott körtét tettem. Szerintem fantasztikus így. Kapros tejföllel meglocsolva isteni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4