Receptek Desszertek Sütést igénylő Márta-féle almás pite

Hozzávalók

2 darab tojás
2 kg alma
4 kanál porcukor
1 csipet őrölt fahéj
40 dkg margarin
2 kanál tejföl
2 marék dió
60 dkg finomliszt

Leírás

A lisztet, margarint, 4 evőkanál porcukorral, 2 evőkanál tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk. Két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük és a meghámozott, lereszelt és levétől alaposan kinyomkodott almát elterítjük rajta. Az alma tetejét meghintjük porcukorral és fahéjjal, esetleg darált dióval, majd ráterítjük a másik tésztalapot. Megszurkáljuk, megkenjük tojással és közepesen meleg sütőben, aranybarnára sütjük. Ha kész, a tetejét vaníliás porcukorral beszórjuk. Nonna néni a tetejére nem egy darabban teszi rá a tésztát, hanem vékony csíkokra vágja, átlós irányban ráfekteti, majd keresztben is ráfekteti a csíkokat. Ettől gyönyörű szép, finom, ropogós, rácsos teteje lesz a sütinek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4