Receptek Főételek Húsos ételek Marhaszelet burgonyapürés habcsókkal
Hozzávalók
1 kg burgonya
125 ml főzőkrém
4 darab tojás sárgája
2 darab tojás
50 g vaj
1 tk
1 tk őrölt fekete bors
1 tk őrölt szerecsendió
A marhahúshoz
1 kg marhahús
1 fej hagyma
1 tk
1 tk őrölt fekete bors
1 kanál olaj
Elkészítés
1
Főzzük meg a kockákra vágott burgonyát.
2
Törjük össze a főtt burgonyát, adjuk hozzá a tojássárgáját, vajat, fél teáskanál sót, borsot, szerecsendiót és a főzőkrém 3/4-ét.
3
Pürésítsük az egészet.
4
Töltsünk meg egy nyomózsákot a pürével, majd egy tepsibe nyomkodjunk belőle habcsókokat. Tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
5
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Keverjük össze a maradék főzőkrémet a tojással és kenjük rá a burgonyapürére. Süssük aranybarnára.
6
Mossuk meg a húst, vágjuk szeletekre, majd borsozzuk. Süssük meg mindkét oldalát olajban, tegyük félre. Adjuk az olajhoz az apróra vágott hagymát, öntsünk rá forró vizet, főzzük fel, és tegyük vissza a marhahúst. Végül sózzuk meg.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4