Hozzávalók

200 g porcukor
5 darab tojás
300 g finomliszt
1 zacskó sütőpor
180 milliliter habtejszín
A krémhez
500 g mascarpone
1 darab mandarin
5 kanál kristálycukor
A díszítéshez
1 darab mandarin
5 kanál porcukor

Hogyan is használhatnánk fel az édes mandarinokat? Próbálja ki ezt az ízletes tortát!

Elkészítés

1

Verjük fel a tojást, a cukrot és a habtejszínt.

2

Folyamatosan adjuk hozzá a lisztet a sütőporral, míg az egész el nem fogy.

3

Tegyünk sütőpapírt egy kerek tortaformába, majd tegyük bele a tésztát. Süssük 180 fokon 40-45 percig. Hagyjuk kihűlni.

4

Készítsük el a krémet: keverjük össze a mascarponét és a habtejszínt.

5

Vágjuk két részre a kihűlt tésztát és öntsük rá a mandarin levét.

6

Kenjük rá a mascarpone krémet, tegyünk rá mandarinszeleteket. Fedjük le a tészta másik felével, erre kenjük rá a maradék krémet is.

7

Díszítsük a tetejét mandarinszeletekkel, szórjuk meg porcukorral. Hagyjuk a hűtőben 3 órára.

8

Hidegen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4