Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
5 dkg kristálycukor
1 darab citrom
1 kanál porcukor
8 dkg margarin
1 doboz őszibarack befőtt
20 dkg málna
2 kanál málnalekvár
6 lap zselatinlap
3 dl növényi tejszín
20 dkg finomliszt

Leírás

1/4 l vizet, a feldarabolt Ramával, a sóval és a citromhéjjal felforralunk, egyszerre beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta a fazék aljától, egy darabban el nem válik, majd keverőtálba tesszük. Beledolgozunk 1 tojást, majd 10 percig pihentetjük. Egyenként beledolgozzuk a többi tojást is és nagy lyukú, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A masszából, sütőpapírral bélelt tepsibe, kb.7 darab egyforma halmot nyomunk. Előmelegített sütőben, 225 fokon, 25-30 percig sütjük. Még melegen félbevágjuk őket és hűlni hagyjuk. A zselatint beáztatjuk. A lecsöpögtetett befőttet a cukorral és a citromlével pürésítjük, majd belevegyítjük a langyosan feloldott zselatint. 10 percig hűlni hagyjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral, kemény habbá verjük. A habot és a málnát, óvatosan a gyümölcspüréhez vegyítjük. A krémet kicsit hűtőbe rakjuk, majd megtöltjük vele a fánkokat. A megmelegített lekvárral és a rászitált porcukorral díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4