Hozzávalók
35 dkg liszt
1,5 dl cukor
20 dkg vaj
5 darab alma
1 dl tejszín
1 darab tojás sárgája
2 kanál zselatin
2 dl mandula (darált)
20 dkg málna (mélyhűtött)
Leírás
A vajat keverjük habosra, a cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a lisztet és a darált mandulát. Az összegyúrt tésztát nyújtsuk kerek lappá és terítsük sütőpapírral bélelt tortaformába. A hámozott és magházától tisztított almát, vágjuk vékony cikkekre. Nyomkodjuk a tésztába az almaszeleteket, sűrűn egymás mellé. Hintsük meg cukorral, majd közepes lángon, 20-25 percig süssük. A felengedett málnát, finoman törjük át szitán és két kanál zselatinnal és 1 dl tejszínnel, főzzük krémesre és terítsük szét a meleg tortán. Langyosan tálaljunk, tejszínhabbal.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4