Receptek Desszertek Sütést igénylő Mákos kalács húsvétra

Hozzávalók

2 darab tojás
dl tej
10 dkg kristálycukor
8 dkg vaj
1 darab tojás
6 kanál porcukor
2 dkg élesztő
20 dkg mák
8 dkg vaj
4 dl tej
50 dkg finomliszt
1 darab citrom

Leírás

A tejet meglangyosítom, a vajat felolvasztom. A lisztet összekeverem az élesztővel, hozzáadok minden hozzávalót, majd hagyom, hogy konyhai segédem elvégezze a piszkos munkát. Ha összeállt a tészta, liszttel megszórom, 1 órát kelesztem, meleg helyen. Közben elkészítem a mákkrémet: Egy gyorsforralóban sűrű krémmé főzöm a mákot, amihez hozzákeverem a porcukrot, reszelt citromhéjat, vanília esszenciát és a tejet. A krémet hagyom hűlni, majd simára dolgozom a vajjal és a narancslekvárral. A megkelt tésztát újra átgyúrom, és lisztezett deszkán, fél cm vastagra kinyújtom, egyenletesen bekenem a krémmel, majd feltekerem, mint a bejglit. Hosszában középen kettévágom, de úgy, hogy a tetején kb. 1 cm hosszan egyben maradjon! A tésztát megkenem tojássárgájával, és kb. fél óra sütőpapírral bélelt tepsin való pihentetés-kelesztés után, 180 fokos sütőben addig sütöm, míg szép pirosra sül.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4