Hozzávalók

1 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

½ dl tej (+ 1 dl a töltelékbe)

2 csomag vaníliás cukor

2 kanál tejföl

8 darab tojás sárgája (2 a kenéshez)

30 dkg porcukor (+ 20 dkg a töltelékhez)

3 kk kristálycukor

50 dkg margarin (+ 3 dkg a tepsi kikenéshez)

5 dkg élesztő

3 darab citrom héja

50 dkg rétesliszt

20 dkg mazsola

40 dkg darált mák

1,5 dl rum

50 dkg átszitált liszt

Leírás

A tésztához, az élesztőt a 0,5 dl langyos tejbe morzsoljuk, majd a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percig pihentetjük, ezalatt felfut. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a porcukrot hozzáadjuk. Ezután az élesztővel, a tojássárgájával, 0.5 dl rummal, a tejföllel, 1 citromhéjjal és a sóval összegyúrjuk. Letakarva, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A máktöltelékhez, a mákot a fele cukorral, a fele mazsolával, 2 db citrom reszelt héjával, 1 csomag vaníliás cukorral, meg az 1 dl rummal összegyúrjuk. Másnap, a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és meglisztezett gyúrólapon, egyenként kb. 3 mm vékony, tepsi hosszúságú téglalappá nyújtjuk. Máktöltelékkel megkenjük, majd felcsavarjuk és margarinnal kikent tepsibe rakjuk. A négy rúd, pontosan elfér a nagy tepsiben. 2 tojássárgájával lekenjük, bő fél órán át pihentetjük, ezután újból lekenjük. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C), kb. 1 órán át sütjük. Ha időközben túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4