Hozzávalók

300 g őrölt mák
2 tk gluténmentes sütőpor
4 darab tojás
180 g nádcukor
100 milliliter habtejszín
1 marék áfonya
A töltelékhez és a dekorációhoz:
250 milliliter habtejszín
1 doboz mascarpone
1 kevés áfonyadzsem
1 kevés áfonya
1 kevés málna
1 kevés menta

Elkészítés

1

Verjük fel a tojást a cukorral, majd adjuk hozzá a habtejszínt.

2

Keverjük össze a mákot a sütőporral, majd adjuk a tojásos masszához.

3

Óvatosan keverjük a gyümölcsöket a tésztához.

4

Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral, öntsük bele a tésztát.

5

Süssük 180 °C-on 40-45 percig.

6

Miután kihűlt, vegyük ki a tortát a formából, szedjük le róla a sütőpapírt, majd vágjuk két részre.

7

Keverjük össze a habtejszínt a mascarponéval.

8

Kenjük meg a tortát áfonyalekvárral és a mascarponés krémmel.

9

Díszítsük gyümölcsökkel és mentalevelekkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4