Receptek Levesek Magyaros káposztaleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
½ fej fokhagyma
10 dkg sonka
10 dkg füstölt szalonna
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 csipet majoranna
1 csipet őrölt kömény
2 kanál őrölt pirospaprika
60 dkg savanyú káposzta
1 szál parasztkolbász

Leírás

A füstölt szalonnát kockára vágjuk, zsírját fazékban kiolvasztjuk. A cserkészkolbászt felkarikázzuk, a felszeletelt sonka-szalámit csíkokra metéljük. Mindkettőt a szalonnához adjuk és néhány percig, együtt pirítjuk. A szalonnapörcöt, a sült kolbászt és a pirított felvágottat szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon, üvegesre pároljuk a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát és az összezúzott, vagy présen átnyomott fokhagymát. Meghintjük őrölt köménymaggal és pirospaprikával, majd hozzáadjuk az ízlés szerint kimosott, savanyú káposztát. Felöntjük 2 l vízzel, beledobjuk a babérlevelet és a szemes borsot, majd fedő alatt megfőzzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4