Receptek Levesek Magyaros burgonyaleves
Hozzávalók
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
50 dkg burgonya
2 darab paprika (piros húsú)
1 kanál sütőmargarin
15 dkg vegyes zöldség (kockázva)
1 tk pirospaprika
1 kanál ételízesítő
Leírás
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk és annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi, 10 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk és apró kockára vágjuk. A margarint lábasban felhevítjük és kevergetve, kb. 10 percig pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Rádobjuk a zöldségeket. Megszórjuk a pirospaprikával, az ételízesítővel. Felöntjük kb. 4 dl vízzel és felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáöntjük a burgonyát, a levével együtt, sóval, borssal ízesítjük és kb. még 5 percig főzzük. Beletesszük a kolbászkarikákat és további 5 percig rotyogtatjuk. Levesszük a tűzről és azonnal, forrón tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4