Receptek Előételek Hideg előételek Magvas cukkinis kenyér

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
25 dkg finomliszt
4 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab cukkini
1 tasak szárított élesztő
1 dl natúr joghurt
2 kanál szezámmag
25 dkg rozsliszt
2 kanál lenmag
3 gerezd fokhagyma

Leírás

A liszteket összekeverjük egy tálban. 2 kanál lenmagot és szezámmagot szórunk rá. Hozzáadjuk az instant élesztőt és a összekeverjük a hozzávalókat. A cukkinit apró kockára vágjuk és a tálba szórjuk. Sót és borsot szórunk a tálba, majd apróra zúzott fokhagymát adunk hozzá. Joghurtot és olívaolajat adunk még hozzá és két tojást is beleütünk. Elkezdjük összekeverni az alapanyagokat. Lisztezett deszkán kidolgozzuk és formázzuk. Olajozott-morzsázott formába rakjuk, a tetejét megformázzuk és magokkal leszórjuk. Kelesztjük meleg helyen, 40 percig. Előmelegített sütőben, 165 fokon sütjük 25 percig, majd 175 fokra emeljük a hőfokot és készre sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4