Hozzávalók
6 darab Tesco Finest friss tojás
1 l tej
2 kanál porcukor
½ rúd vanília
½ dl rum
Leírás
A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral, kemény habbá verjük. A forró tejbe mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a tojáshabból, a tejbe (több adagban), és 2-3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. A tejből kidobjuk a vaníliarudat. A tojássárgákat habosra keverjük, a maradék 12 dkg porcukorral és a pudingporral. Eldolgozzuk 2-3 evőkanál tejjel, majd az egészet a tejhez öntjük. Állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A madártejbe keverjük a rumot, kelyhekbe szedjük, tetejükre rakjuk a habgaluskákat, és jól behűtve kínáljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4