Lenmagos házikenyér

Hozzávalók

2 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 kanál cukor

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 darab élesztő

1 kg átszitált liszt

10 dkg lenmag

Leírás

A lisztet, az olajat, a cukrot és a sót egy tálba teszem. Az élesztőt csak belemorzsolom, majd forró vizet engedek egy edénybe. Általában ez a mennyiség felveszi a 7 dl-t, de a liszttől is függ, hogy mennyire szívja fel azonnal. A vizet lassan adagolva, összegyúrom a tésztát. Miután mindent összekevertem, kb. 10 percig dagasztom, aztán lefedem az edényt és meleg helyen kelesztem, kb. fél óra alatt szépen megkel. Kelesztés után, újra meggyúrom kicsit. Kikenem a kenyérsütő formát margarinnal, belisztezem és belerakom a tésztát, majd megszórom lenmaggal. Nem melegítem elő a sütőt, gázsütőt használok hozzá és amíg bemelegszik a sütő teljesen, addig is kel tovább a tésztám. Begyújtástól kezdve, kb. 25-30 perc alatt sül meg a kenyér. Tetejét, esetleg érdemes vízzel kenegetni sütés közben, bár én nem szoktam. Aranybarna szín eléréséig érdemes sütni. Kihűlés után, szabadon fogyasztható.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4