Receptek Gyerekmenü Főételek Lencsés- spenótos tarkedli (cseh fánk)
Hozzávalók
1 csésze vörös lencse
2 marék bébispenót
1 gerezd fokhagyma (Egy évesnél idősebb gyerekeknek.)
víz (1/3 csésze)
2 kanál tönköly búza liszt
egész kömény (teáskanál)
1 csipet kurkuma
Elkészítés
 alt=
1
1. A lencsét megmossuk, fazékba tesszük, felöntjük vízzel és körülbelül 15 – 20 percig főzzük. Leöntjük róla a vizet.
 alt=
2
2. Az összes hozzávalót a spenót kivételével mixerben lágy, félig folyékony állagúra mixeljük. Egy kevés vizet teszünk hozzá, ha nagyon sűrű.
 alt=
3
3. A spenótleveleket vékony csíkokra vágjuk és óvatosan a tésztához keverjük.
 alt=
4
4. Mindkét oldalát körülbelül 2 percig sütjük, mint a tarkedlit.
 alt=
5
5. Joghurttal vagy dippel tálaljuk főételként, illetve zöldség mellé körítésként.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4