Receptek Levesek Lencsekrémleves tejszínesen

Hozzávalók

2 dkg Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

6 dkg liszt

6 dkg vaj

5 dkg sárgarépa

2 dkg hagyma

15 dkg lencse

5 dkg petrezselyemgyökér

1 dl főzőtejszín

30 dkg csont (sertéscsont)

Leírás

1,5 liter sós vízben kb. két órát főzzük a csontot és a zöldségeket, majd miután leszűrtük, a lében puhára főzzük az előzőleg beáztatott lencsét. A lisztből és vajból apróra vágott hagymával rántást készítünk, a levesbe öntjük, és jól összeforraljuk, majd botmixerrel óvatosan pépesítjük az egészet. Aki szereti, a csonttal főtt zöldségeket is hozzáteheti. Közben olvasztott vajon megpirítjuk a zsemlekockákat. A tojássárgáját a tejszínbe keverjük, és óvatosan a levesbe öntjük. Tányérokba szedjük a krémlevest, és a zsemlekockákkal díszítjük. Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4