Receptek Desszertek Sütést igénylő Lekváros táska borral

Hozzávalók

4 darab tojás
22 dkg finomliszt
8 dkg kristálycukor
15 dkg vaj
½ darab citrom
7 tk baracklekvár (ízlés szerint)
3 tk félédes fehérbor

Leírás

A lisztet, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a tojásokkal, a citrom héjával és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk és 1 órára, a hűtőbe tesszük. A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk és kb. 7 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A lekvárt elkeverjük a borral és mindegyik kör közepére, kb. 1 teáskanál teszünk belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. A tészta szélét bekenjük a tojássárgájával, összehatjuk, kissé összenyomkodjuk és a tepsire rakosgatjuk. Megkenjük a maradék tojássárgájával, majd a sütőben, kb. 15 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4