Hozzávalók
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 kanál tejföl
2 darab tojás sárgája
10 dkg porcukor
1 darab citrom héja (reszelt)
1 üveg lekvár
1 doboz Rama margarin
1 darab tojásfehérje
Leírás
A lisztet a porcukorral és a sütőporral összekeverjük. Belereszeljük a citromhéját és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd összemorzsoljuk ezt az egészet a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és az egészhez annyi tejfölt, hogy összeálljon a tésztánk. Jól összegyúrjuk. Ha elkészült, akkor nem árt egy kicsit a tésztát pihentetni (pihentetési idő tetszés szerint). Egy idő után, kétfelé osztjuk a tésztát és jól lisztezett gyúródeszkán, vékonyra kinyújtjuk (amennyire csak tudjuk, kb. 5-8 mm vékonyra). Csak annyira lisztezzük a tésztát, hogy az ne ragadjon oda. Linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Az egyik felét a lyukas közepűvel, a másikat a simával. Ha a tésztánk kisült és meghűlt, egyesével összeragasztjuk gyümölcs lekvárral. Ha túl kemény a lekvárunk, akkor melegítéssel és kevés vízzel, előtte átfőzhetjük (kemény bolti lekvároknál, de ez csak ötlet, javaslat).
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4