Receptek Főételek Hal Lazac roston szezammagos burgonyapürével

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 dl tej

3 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

1 kg burgonya

10 dkg vaj (püréhez)

1 darab citrom

1 l szezámmag

80 dkg lazac (filé)

Leírás

A lazacból 4 szeletet vágunk.Sózzuk és borsozzuk,bedörzsöljük citromlé-val. A burgonyát megfőzzük és melegen áttörjük. Hozzáadjuk a forró tejet és a vajat.Kihabosítjuk ízesítjük szerecsendióval és sóval. A serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olívaolajat.Amikor forró belerakjuk a lazacszeleteket és 2-2 percig sütjük. A burgonyapürébe belekeverjük a szezámmagot és már tálaljuk is.Friss salátával és majonézzel nagyon finom ünnepi étel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4