Hozzávalók

500 g darált marhahús
400 g paradicsom (levével együtt, szeletelve)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma (összezúzva)
1 tk szárított kakukkfű
1 tk oregánó
A besamelhez
50 g vaj
50 g finomliszt
500 milliliter tej
125 g mozzarella
1 tk szerecsendió
1 csomag lasagne tészta (nem előfőzött)
1 kevés étolaj
1 kevés
1 kevés őrölt fekete bors
A díszítéshez
1 kevés friss bazsalikom

Elkészítés

1

A szószhoz vágjuk kockára a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük puhára.

2

Adjuk hozzá a darált húst és főzzük, amíg kifehéredik.

3

Adjuk hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval, borssal. Alaposan keverjük össze, főzzük még 20 percig.

4

A besamelhez keverjük össze a lisztet az olvasztott vajjal, öntsünk rá tejet és főzzük sűrűre.

5

Adjunk hozzá sajtot, fűszerezzük szerecsendióval és sóval.

6

Helyezzünk tepsire egy réteg nyers lasagne tésztát, oszlassuk el rajta a húsos szószt, öntsük rá a besamel mártást. Ismételjük, amíg a besamel kerül a lasagne tetejére, végül szórjunk rá reszelt sajtot.

7

Süssük fél órán át 180 fokon. Hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt tálaljuk. Szórjuk meg bazsalikommal a tetejét.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4