Receptek Gyerekmenü Főételek Lasagne gombával

Hozzávalók

6 dkg finomliszt
dl tej
1 gerezd fokhagyma
3 darab paradicsom
10 dkg trappista sajt
6 dkg vaj
2 kanál étolaj
1 csokor újhagyma
60 dkg csiperkegomba
1 csomag lasagne tészta
1 csipet őrölt szerecsendió
1 darab hámozott paradicsom konzerv

Leírás

A fokhagymát meghámozzuk, és összetörjük. A tavaszi hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A gombát és a paradicsomot megmossuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot apró kockákra vágjuk. A besamelhez felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet. Kisebb adagokban felöntjük a tejjel, habverővel elkeverjük, és felforraljuk. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a parmezán sajtot, és félretesszük. Felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a gombát, és kb. 10 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Végül a paradicsomot is hozzáadjuk, és összeforraljuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük, és kivajazunk egy nagyobb tűzálló tálat. Kibéleljük egy sor lasagne tésztával. Erre egy réteg besamel, egy réteg tészta, majd egy réteg gombás szósz kerüljön. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tészta kerüljön, leöntve besamellel. Megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben, kb. 30 percig főzzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4