Receptek Levesek Krumpli leves szabolcsiasan

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál finomliszt
2 dl tejföl
50 dkg burgonya
½ darab citrom
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab alma (savanykás)
1 tk majoranna
1 csokor friss petrezselyem
1 mk őrölt fehérbors
1 kanál őrölt pirospaprika
1 kanál ételízesítő

Leírás

A krumplit megtisztítjuk és egyforma, kis kockákra vágjuk. A citrom levét kicsavarjuk. A megmosott, héjas almát kicsumázzuk és ugyancsak felkockázzuk. A citromlével meglocsoljuk, majd jól összekeverjük. A krumplikockákat 1 liter vízbe tesszük. Hozzászórjuk az ételízesítőt, majoránnát, a borsot és a pirospaprikát, majd felforralva megfőzzük. Csak akkor öntjük bele a citromos almát, ha már puha a krumpli. Még 5 percig főzzük. Ezután, belekeverjük a közben 1/2 dl vízzel és a tejföllel simára kevert lisztet, majd behabarjuk a levest. Jól kiforraljuk. Végül, a cukorral és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, de már nem forraljuk. Melegen és hidegen is nagyon jó.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4