Receptek Főételek Húsos ételek Körtés hamburger kéksajttal

Hozzávalók

2 kanál olívaolaj
½ vöröshagyma
2 kanál balzsamecet
2 kanál száraz vörösbor
1 kávéskanál juharszirup
Burger
200 g darált marhahús
2 darab hamburgerzsemle
2 szelet bacon szalonna
2 kanál dió
1 egész körte
2 szelet kék sajt
rukkola
őrölt fekete bors

Elkészítés

1

Vágjuk fel a hagymát vékony cikkekre. Egy serpenyőn melegítsük fel az olívaolajat és süssük a hagymát alacsony lángon amíg porhanyóssá nem válik. Adjuk hozzá a balzsamevetet, a vörösbort és a juharszirupot. Főzzük körülbelül 10 percig amíg össze nem áll szirupossá.

2

Melegítsük elő a sütős 190 °C-ra. Szórjuk le a bacon szeleteket a dió darával és süssük amíg ropogóssá nem válik.

3

Készítsük el a burger formákat a húsból és tepsin vagy grill lapon süssük meg. Ízesítsük a húst tetszés szerint sóval és fűszerekkel.

4

Vágjuk fel a körtét négy darabra és süssük serpenyőben vagy grill lapon körülbelül egy percig.

5

Melegítsük elő a bucikat grill lapon vagy serpenyőben. Az alsót kenjük le a szósszal majd utána ráhelyezhetjük a burger húst, két körte szeletet, két bacont a kék sajtot és a rukkolát. Fedjük le a tetejével és fogjuk össze egy fogpiszkálóval.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4