Hozzávalók

10 dkg vaj

10 dkg porcukor

5 dkg étcsokoládé

1 kanál keserű kakaópor

1 kanál keményítő

50 dkg körte

1 csomag réteslap

10 dkg aszalt vörösáfonya

10 dkg törökmogyoró

Leírás

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk. Először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyoró olajtartalma, sűrűbb, paszta állagú lesz. A körtét meghámozzuk, felkockázzuk, és összeforgatjuk az étkezési keményítővel (felveszi a kisülő gyümölcslevet, így szépen szeletelhető lesz). A réteslapot két részre osztjuk, amíg az egyikkel dolgozunk, a másikat leterítjük nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki. A lapokat megkenjük az olvasztott vajjal, rászórjuk a kakaós-mogyorós massza egyik felét, majd rányomkodjuk. Megszórjuk a csokichips, az aszalt áfonya és a körte felével. A két szélét ráhajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük. A műveletet megismételjük a réteslap másik felével. Tepsire tesszük, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással. Kb. 25 percig sütjük, amíg megpirul. Szeletelés előtt, legalább szoba hőmérsékletűre hűtjük. Porcukorral és kakaóval meghintve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4