Hozzávalók

3 darab tojás
70 dkg finomliszt
0.4 l tej
1 csomag vaníliás cukor
2 kanál kristálycukor
5 dkg vaj
6 dkg porcukor
3 dkg élesztő
½ dl rum
1 üveg baracklekvár

Leírás

A lényeg, hogy meleg helyen, langyos hozzávalókkal dolgozzunk. Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben, a cukorral felfuttatom. Hozzákeverem a liszthez, hozzáadom a maradék tejet, a tojássárgáját, cukrot, a sót és a kemény habbá felvert fehérjét. Az olvasztott zsírt pedig dagasztás közben keverem hozzá, de csak apránként (ez nagyon fontos, hogy legalább 5-6 részletben, fokozatosan adjuk hozzá). Kb. 20 percig, fakanállal dagasztom. Lisztezett deszkán elnyújtom, kb. 2 cm vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom. 34 darab lett belőle. Bőséges, nem túl forró olajban, már sütöm is. Tetejét vaníliás porcukorral jól megszórom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4