Hozzávalók
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor (+ 8 dkg)
15 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
2 kanál kakaópor
25 darab háztartási keksz
15 dkg kókuszreszelék
1 kanál rum aroma
15 dkg darált keksz
15 dkg fehércsokoládé
Leírás
A 15 dkg darált háztartási kekszet, a 15 dkg puha margarint, a 15 dkg kókuszreszeléket és a 8 dkg porcukrot, 1 evőkanál rumaromával és kevés tejjel összegyúrjuk. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy ne morzsolódjon, de gyúrható legyen. Hengerré formázzuk, és 25 részre vágjuk. Mindegyikből kúpot formázunk, ez lesz a pingvin teste. A kúpokat a 25 db kerek kekszre nyomkodjuk, egy fakanál segítségével, majd felülről lyukat fúrunk beléjük. A krémhez simára keverjük a margarint, a rumaromát, a kakaóport és a porcukrot. Habzsák segítségével megtöltjük az üregeket, és fél órára hűtőbe tesszük, dermedni. Ezután a fehér csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk, és elkeverjük az olajjal. Belemártjuk a hideg pingvineket, és visszatéve a hűtőbe (ezúttal fagyasztóba), 10 percre, hagyjuk megdermedni. Az étcsokoládét is meg olvasztjuk, de ebbe már nem mártjuk bele teljesen a pingvineket, csak a fejüket és a hátukat. A marcipánmasszából megformázzuk a csőröket, a szemeket pedig fogpiszkálóval festjük fel, a maradék étcsokiból.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4