Receptek Desszertek Sütést igénylő Kókuszkocka rétesliszttel
Hozzávalók
1 darab Tesco Finest friss tojás
2 dl tej (+6 kanál a krémhez)
½ zacskó sütőpor
25 dkg vaj
4 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
5 dkg kakaó
20 dkg porcukor
30 dkg rétesliszt
20 dkg kókuszreszelék
4 cl rum
2 kanál méz
Leírás
Kikeverem a tojást az olajjal, mézzel, cukorral és 1,5 dl tejjel. A lisztet a sütőporral és beleszitálom a tojásos elegybe. Lazán aláforgatom a lisztet (na nem mintha vigyázni kellene a habra, de én parázok a csomóktól, ezért lapátolok nagyokat), amíg egynemű nem lesz. Ha úgy ítélem meg, hogy túl sűrű, akkor beleöntöm a maradék tejet is. Ez változó, a tojás mérete és a liszt minősége nagyon befolyásolja. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180 C°-on, 20 perc alatt készre sütöttem. Én akkor tekintem befejezettnek a sütést, amikor a tészta kicsit elválik a tepsi szélétől, vagyis már zsugorodik és nem sül. Ez az összes piskótafélére igaz (illetve a formában sütött húsokra is). Közben a vajat felolvasztom és belekeverem a többi hozzávalót. Nem hevítem forrásig, de nem sok híja van. Mivel ez egy töltetlen sütemény, arra kell hajtani, hogy jól megszívja magát a krémmel. Ezért a krémet melegen kell tartani, az egész hadművelet alatt. A piskótát kiborítom és felkockázom (persze a sütőpapírt lehúzom róla, arra már nincs szükség). Anyu a 2 cm x 2 cm-es kockákat javasolja. Én a dupla akkorával, vagyis 4 cm x 4 cm-es kockákkal operálok. A kockákat négyesével, a forró csokifürdőbe küldöm, majd egy kis idő elteltével, egyesével megforgatom a kókuszreszelékben. Én egy sütőpapírra teszem őket száradni. Ez kb. fél óra, de az evés rögtön elkezdődik, mert a családtagokat nem tudom távol tartani tőle.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4