Receptek Desszertek Sütés nélküli Kókuszgolyó zöldalmával

Hozzávalók

2 darab alma (zöld)

1 csipet őrölt fahéj

1 tk kakaópor (cukrozatlan)

6 dkg kókuszreszelék (+ a hempergetéshez)

1 tk rum

10 dkg zabpehely

1 tk édesítőszer

Leírás

Meghámozok 2-3 zöldalmát (30 dkg), apróra reszelem, majd kanállal hozzákeverek 10 dkg zabpelyhet, 6 dkg kókuszreszeléket, 1-2 teáskanál holland kakaóport (nem cukrozott!), 1 teáskanál rumot, vagy pár csepp rum aromát, őrölt fahéjat és folyékony édesítőt, ízlés szerint (vagy mézet, de akkor picit több zabpehely kell bele). Most még lágynak tűnhet a keverék, de ez nem baj, mert pár órát állni hagyom a hűtőben (akár egy éjszakára is be lehet rakni), hogy a zabpehely megszívhassa magát nedvességgel. Utána falatnyi golyókat formázok belőle, meghempergetem őket kókuszreszelékben és akár tálalható is. Ha netán nem fogy el azonnal, hűtőbe rakom a maradékot. Ebből a mennyiségből, 20-22 darab szokott lenni. Extraként, meggyet is lehet a közepébe rakni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4