Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
50 dkg sertéshús (comb)
1,5 kg hús (kocsonyahús)
Leírás
A jó kocsonya, a sertés porcos, bőrös, enyvanyagokban gazdag részeiből készül. A hozzávalókat gondosan megtisztítjuk, a bőröket megkaparjuk. Ha szükséges, megperzseljük. Ezután annyi vízben, hogy bőségesen ellepje, a sertéscombbal, a megtisztított zöldségekkel, a hagymával, a fokhagymával együtt, sóval és egész borssal ízesítve feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a képződött habot, majd lassan, gyöngyöztetve, mintegy 4 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha a leve a felére apadt és a csontokról a hús, meg a bőr, szinte magától leválik. Ezután levesszük a tűzről, kicsit állni hagyjuk és a tetejéről leszedjük a felesleges zsírt. A kocsonyát leszűrjük, a benne főtt húsokat kisebb darabokra vágjuk és elosztjuk a tányérokban. Rámeregetjük a leszűrt kocsonyalevet és hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4