Receptek Desszertek Sütést igénylő Klasszikus piskótatekercs
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
6 darab Tesco Finest friss tojás
1 csipet sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
12 dkg cukor
10 kanál lekvár
12 dkg átszitált liszt
Leírás
A tojások sárgáját a cukorral, meg a sütőporral, nagyon habosra (szinte fehérre) kikeverjük, majd felváltva adagoljuk hozzá a lisztet, meg a tojásfehérjékből vert kemény habot, vigyázva, nehogy a hab összetörjön. Alaposan kizsírozott, kilisztezett tepsiben (vagy tortaformában, ha tortának szánjuk) sütjük, de kibélelhetjük a tepsit selyempapírral is. Ha a piskóta megsült, 2 percig a már eloltott, de még meleg sütő ajtajában állni hagyjuk, majd deszkára borítjuk. Ha papírral béleltük a tepsit, a papírt nedves ruhával megsimítva, lehúzzuk róla. Csak hidegen vágjuk ketté, vagy félbe, aszerint, hogy mit akarunk belőle készíteni és csak utána töltsük meg. Ha piskótatekercs készül belőle, a tésztát konyharuhára borítjuk és még melegen, ki-be tekerjük, majd összesodorva hagyjuk kihűlni, így nem törik, ha a töltés után összetekerjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4