Receptek Főételek Húsos ételek Kisalföldi vaddisznópörkölt
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
4 gerezd fokhagyma
2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
½ kg vöröshagyma
1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
3 dl vörösbor (száraz)
2 darab babérlevél
5 dkg pirospaprika (nem csípős)
zöldpaprika (csípős)
10 szem borókabogyó
1 kg vaddisznóhús (comb)
Leírás
A friss, vagy előző nap kiolvasztott vaddisznóhúst jól megmossuk, majd kicsi kockákra vágjuk. Olajban, a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Nem kavarjuk, csak rázogatjuk. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzákeverjük és tovább pároljuk. A borókabogyót és a babérlevelet hozzáadjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat és erős paprikát. Ha már majdnem kész (2 -3 óra lassú tűzön), kiszedjük belőle a zöldségeket (a finnyásabbak az borókabogyókat is). Az ételt készre főzzük, tejföllel, galuskával tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4