Hozzávalók

2 darab tojás
70 dkg finomliszt (+3 ek. a krémhez)
4 dl tej
3 dl tejföl
10 dkg vaj (+ 20 dkg a krémhez)
30 dkg porcukor (+ 20 dkg a krémhez)
6 kanál kakaópor
1 kk szódabikarbóna
2 kanál méz
1 tábla tejcsokoládé
2 csomag vaníliás pudingpor

Leírás

A porcukrot, vajat, kakaót, tojásokat és a mézet, gőz felett összedolgozzuk. Ha összeolvadt, levesszük a gőzről és hozzákeverjük a lisztet, amibe belekeverjük a szódabikarbónát. Vigyázva összedolgozzuk, mert kicsit meleg. 3 cipót készítünk és egy tepsi hátán, három egyforma lapot sütünk belőle. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet: A tejfölben elkeverjük a lisztet és a pudingport. Hozzákeverjük a tejet és sűrűre főzzük. (Állandóan kevergessük, mert könnyen összecsomósodik.) Hideg helyre tesszük, hogy kihűljön. A vajat habosra keverjük a porcukorral és ha a massza kihűlt, összekeverjük. A három lap közé kenjük a krémet (az összeset). Tetejére öntjük a megolvasztott tortabevonó csokit. Kicsit állni hagyjuk. Legjobb, ha egy éjjel pihen. Végül felszeleteljük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4