Receptek Főételek Húsos ételek Kijevi jércemell 2
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
3 darab Tesco Finest friss tojás
10 dkg vaj
3 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
4 darab csirkemellfilé
25 dkg zsemlemorzsa
20 dkg reszelt sajt
1 csipet szerecsendió
10 dkg átszitált liszt
1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem
Leírás
A csirkemelleket óvatosan klopfold ki (hogy ne lyukadjon ki), és sózd meg. A sajtot reszeld le, és gyúrd össze alaposan a vajjal, kevés sóval, finomra vágott petrezselyemzölddel, és a szerecsendióval. Ezt a masszát oszd el a mellszeletekre, és göngyöld össze, hogy a hús mindenhol takarja a tölteléket. (Eredetileg a csirkemellbe vágott zsebbe töltik a csak vajból készült tölteléket, de így szárazabb a hús, és könnyen kifolyhat a töltelék.) Duplán kell panírozni (liszt > tojás > morzsa > tojás > morzsa), lényeges, hogy mindenhol jól fedje a panírozás. Utána tedd be a hűtőbe, kb. húsz percre, hogy a vaj visszadermedjen (amikor összegyúrod, a kéz melegtől meglágyul), és a panír is kicsit megkeményedjen rajta. 160 fokra melegített, bő olajban, lassan süsd meg, szép pirosra. Tortafogóval, vagy valami hasonló eszközzel (két fakanál közé fogva) forgasd, és vedd ki. Húsvillával (vagy bármi mással) nem szabad megszúrni, mert kifolyik a tölteléke.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4