Briliáns fondü kenyérben tálalva! Még csak mosogatni sem kell utána.
1 egész kenyér
100 g reszelt parmezán
100 g reszelt sajt
100 g reszelt mozzarella sajt
200 ml főzőkrém
150 g bacon
1 darab paprika
3 szál újhagyma
1 adag szárított oregánó
1 csipet só
1 kanál olívaolaj
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Vágjuk le a kenyér tetejét.
Óvatosan szedjük ki a kenyér belsejét és vágjuk kisebb darabokra.
Vágjuk kockára a bacont és süssük aranybarnára 5-7 perc alatt. Tegyük egy kisebb tálba, a zsírját hagyjuk a serpenyőben.
Kockázzuk fel a hagymát és a paprikát.
Keverjük össze egy nagyobb tálban a főzőkrémet és a sajtokat.
Adjuk hozzá a hagymát, bacont, paprikát, egy csipet sót és oregánót. Jól keverjük össze.
Tegyük a kenyeret sütőpapírral bélelt tepsire. A bacon megmaradt zsírjával kenjük meg a kenyeret kívül-belül.
Süssük 25 percig, majd öntsük rá a sajtot. A kenyérdarabokra öntsünk olívaolajat és szórjuk meg oregánóval.
Tegyük a kenyérdarabokat a kenyér belsejébe, majd tegyük vissza az egész kenyeret sülni 10-15 percre.
Hagyjuk kihűlni, végül tálaljuk.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.