Receptek Előételek Meleg előételek Kenyérben sült fondü

Hozzávalók

1 egész kenyér
100 g parmezán
100 g trappista sajt
100 g mozzarella
200 milliliter főzőkrém
150 g bacon szalonna
1 darab zöldpaprika
3 szál újhagyma
1 adag szárított oregánó
1 csipet
1 kanál olívaolaj

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Vágjuk le a kenyér tetejét.

2

Óvatosan szedjük ki a kenyér belsejét és vágjuk kisebb darabokra.

3

Vágjuk kockára a bacont és süssük aranybarnára 5-7 perc alatt. Tegyük egy kisebb tálba, a zsírját hagyjuk a serpenyőben.

4

Kockázzuk fel a hagymát és a paprikát.

5

Keverjük össze egy nagyobb tálban a főzőkrémet és a sajtokat.

6

Adjuk hozzá a hagymát, bacont, paprikát, egy csipet sót és oregánót. Jól keverjük össze.

7

Tegyük a kenyeret sütőpapírral bélelt tepsire. A bacon megmaradt zsírjával kenjük meg a kenyeret kívül-belül.

8

Süssük 25 percig, majd öntsük rá a sajtot. A kenyérdarabokra öntsünk olívaolajat és szórjuk meg oregánóval.

9

Tegyük a kenyérdarabokat a kenyér belsejébe, majd tegyük vissza az egész kenyeret sülni 10-15 percre.

10

Hagyjuk kihűlni, végül tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4