Kenyér pirospaprikával
Hozzávalók
1 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 dl tej
1 kk cukor
10 dkg vaj
1 fej hagyma
3 dkg élesztő
4 kanál pirospaprika
70 dkg átszitált liszt
Leírás
A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd kihűtjük és ledaráljuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe. A lisztet összekeverjük a sóval, a cukorral, a paprikával és a darált hagymával. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, az élesztős tejet és a vizet, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, a duplájára kelesztjük. A tésztadarabokból cipókat formálunk és vajazott-lisztezett formába rakjuk őket. Hagyjuk kelni, 30 percig. Vízzel megspricceljük és 180°C-ra előmelegített sütőben, ropogósra sütjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4