Kenyér pirospaprikával

Hozzávalók

1 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 dl tej

1 kk cukor

10 dkg vaj

1 fej hagyma

3 dkg élesztő

4 kanál pirospaprika

70 dkg átszitált liszt

Leírás

A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd kihűtjük és ledaráljuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe. A lisztet összekeverjük a sóval, a cukorral, a paprikával és a darált hagymával. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, az élesztős tejet és a vizet, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, a duplájára kelesztjük. A tésztadarabokból cipókat formálunk és vajazott-lisztezett formába rakjuk őket. Hagyjuk kelni, 30 percig. Vízzel megspricceljük és 180°C-ra előmelegített sütőben, ropogósra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4