Receptek Levesek Karfiolleves tejföllel
Hozzávalók
1 kanál liszt
1 doboz tejföl
1 fej vöröshagyma
2 darab sárgarépa
½ darab leveskocka
2 kanál pirospaprika
1 szál fehérrépa
1 fej karfiol
Leírás
A vöröshagymát megpucolom és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadom a pirospaprikát és a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is. Így is dinsztelem kicsit, utána pedig felöntöm vízzel. Addig amíg dinsztelődnek a zöldségek, megtisztítom a karfiolt és rózsáira szedem. A nagyon nagy rózsákat, 2-3 részre vágom. Így teszem bele a lébe a karfiolt. Annyi vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg, mivel ebbe a levesbe, semmilyen tésztabetét nem kell. Így csak a zöldségek adják a sűrűségét. Adok hozzá sót, vegetát, a 1/2 leveskockát is beledobom, majd fedő alatt, elkezdem főzni. Amikor már majdnem megfőtt a karfiol, hozzáadom a pirospaprikát is, annyit, hogy szép paprikás színe legyen a levesemnek. Így főzöm tovább. Kicsit később, még megkóstolom, hogy kell-e bele még só. Ilyenkor teszem bele a borsot és a (ha nem diétázok, akkor a liszttel kikevert) tejfölt. Összefőzöm és kész a fincsi leves. Jó étvágyat!
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4