Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Tippek:
Valójában mindannyian puha karácsonyi mézeskalácsokra vágyunk az ünnepek alatt. A szeletelt almás trükkről már sokan hallottunk, de vannak más jó módszerek is frissességük megőrzésére. Tároljuk mézeskalácsainkat zárt fémdobozban. Helyezzünk egy szelet kenyeret minden éjjel a dobozba. A kenyér minden reggelre ki fog száradni, a mézeskalács viszont puha és omlós marad. A másik titok a rövid sütési időben rejlik. Néha már 8-9 perc elegendő a mézeskalácsok készre sütéséhez. Minél tovább sütjük őket, annál nagyobb az esélye, hogy kiszáradnak.
A legtöbb karácsonyi sütemény elkészítése időigényes és stresszes. Aki nem szeret ilyenekkel pepecselni, annak érdemes körülnézni idő kímélő receptjeink között.Nem csak a fahéj alkothat megfelelő párost a gyömbérrel, hanem a narancs is.
A karácsonyi reggeliket megédesítheti egy kis finom narancsos-gyömbéres lekvárral.
A karácsony minden évben rengeteg teendővel és rohanással jár, ezért mindannyian egyszerűen elkészíthető receptekre vágyunk, amik elkészítésében a család legkisebb tagjai is segédkezhetnek akár. Íme egy ilyen egyszerű, de nagyszerű recept!
Hevítsük fel a vajat, mézet és cukrot egy serpenyőben. Kevergessük addig, amíg a cukor elolvad.
Öntsük egy tálba a lisztet, őrölt gyömbért, sütőport és keverjük össze őket. Csináljunk egy lyukat a mix közepébe és öntsük bele az olvasztott vajas masszát.
Dolgozzuk össze jó alaposan a kezünk segítségével, hogy egy egységes masszát kapjunk.
Formáljunk egy golyót a tésztából, csomagoljuk be fóliába és 30 percre tegyük félre kihűlni.
30 perc elteltével vegyük ki a golyót a hűtőből, csomagoljuk ki, majd nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. A könnyebb kezelhetőségért szórjuk be liszttel a sodrófát.
Szaggassuk ki a csillagformákat a tésztából és helyezzük őket sütőpapírra egy tepsibe.
Süssük őket 190 fokon 6-8 percen át, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
Ha megsültek, vegyük ki őket a sütőből. A mézeskalácsok nem lesznek egyből kemények, de később megkeményednek majd.