Receptek Desszertek Sütést igénylő Karácsonyi mézeskalács csillagok

Hozzávalók

80 g vaj
3 tk méz
50 g nádcukor
180 g finomliszt
½ tk sütőpor
3 tk őrölt gyömbér

Leírás

Tippek:

Valójában mindannyian puha karácsonyi mézeskalácsokra vágyunk az ünnepek alatt. A szeletelt almás trükkről már sokan hallottunk, de vannak más jó módszerek is frissességük megőrzésére. Tároljuk mézeskalácsainkat zárt fémdobozban. Helyezzünk egy szelet kenyeret minden éjjel a dobozba. A kenyér minden reggelre ki fog száradni, a mézeskalács viszont puha és omlós marad. A másik titok a rövid sütési időben rejlik. Néha már 8-9 perc elegendő a mézeskalácsok készre sütéséhez. Minél tovább sütjük őket, annál nagyobb az esélye, hogy kiszáradnak.

A legtöbb karácsonyi sütemény elkészítése időigényes és stresszes. Aki nem szeret ilyenekkel pepecselni, annak érdemes körülnézni idő kímélő receptjeink között.Nem csak a fahéj alkothat megfelelő párost a gyömbérrel, hanem a narancs is.

A karácsonyi reggeliket megédesítheti egy kis finom narancsos-gyömbéres lekvárral.

A karácsony minden évben rengeteg teendővel és rohanással jár, ezért mindannyian egyszerűen elkészíthető receptekre vágyunk, amik elkészítésében a család legkisebb tagjai is segédkezhetnek akár. Íme egy ilyen egyszerű, de nagyszerű recept!

Elkészítés

1

Hevítsük fel a vajat, mézet és cukrot egy serpenyőben. Kevergessük addig, amíg a cukor elolvad.

2

Öntsük egy tálba a lisztet, őrölt gyömbért, sütőport és keverjük össze őket. Csináljunk egy lyukat a mix közepébe és öntsük bele az olvasztott vajas masszát.

3

Dolgozzuk össze jó alaposan a kezünk segítségével, hogy egy egységes masszát kapjunk.

4

Formáljunk egy golyót a tésztából, csomagoljuk be fóliába és 30 percre tegyük félre kihűlni.

5

30 perc elteltével vegyük ki a golyót a hűtőből, csomagoljuk ki, majd nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. A könnyebb kezelhetőségért szórjuk be liszttel a sodrófát.

6

Szaggassuk ki a csillagformákat a tésztából és helyezzük őket sütőpapírra egy tepsibe.

7

Süssük őket 190 fokon 6-8 percen át, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

8

Ha megsültek, vegyük ki őket a sütőből. A mézeskalácsok nem lesznek egyből kemények, de később megkeményednek majd.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4