Receptek Levesek Kapros pulykaraguleves

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
½ dl étolaj
1 szál sárgarépa
2 dl tejszín
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
5 dkg póréhagyma
60 dkg pulykamell (csont nélküli felső comb)
1 csokor friss kapor

Leírás

A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. Felmelegítjük az olajat, rátesszük a húst, lepirítjuk. A zöldséget megtisztítjuk, a répát felkockázzuk, a pórét vékony karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz, és rövid ideig, 3-4 percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük két és fél liter vízzel. Fél óráig kíméletesen főzzük, majd beletesszük a zöldborsót is. Kevés vízzel habarást készítünk a tejszínből és a lisztből, majd besűrítjük vele a levest. A kaprot folyó vízzel leöblítjük, leszárítjuk és összevágjuk. Beleszórjuk a levesbe, és még 5-6 percig összeforraljuk. Forrón tálaljuk, egy-egy szál kaporral díszíthetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4