A pulykacombot kis kockákra vágom, megsózom, megborsozom, és lisztben megforgatom. A vajat megforr...
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
10 dkg vaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
3 dl tejszín
1 fej hagyma
1 dl fehérbor
20 dkg gomba
3 cl konyak
1 kanál kapor
75 dkg pulykacomb
3 kanál átszitált liszt
A pulykacombot kis kockákra vágom, megsózom, megborsozom, és lisztben megforgatom. A vajat megforrósítom, sárgára fonnyasztom rajta a megtisztított vöröshagymát és az összetört kapormagot. Ezután rádobom a húskockákat, és hirtelen, erős lángon lepirítom. Állandóan kevergetem, hogy le ne égjen. Amikor a húskockák már barnáspirosak, rálocsolom a konyakot, és azonnal meggyújtom. A láng elhamvadása után, ráöntöm a tejszínt és a fehérbort. Citromlével ízesítem, majd befedve, gyakori kevergetés közben, puhára párolom. Hozzáadom a közben megtisztított és felszeletelt gombát. Készre párolom. Csak az utolsó pillanatban keverem bele a finomra vágott kaprot, és felöntöm még egy kis tejszínnel.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.