Receptek Főételek Húsos ételek Kanizsai rakott hús
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
3 dl tejföl
2 darab vöröshagyma
1 kg burgonya
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
80 dkg tarja
10 dkg zsír
2 dl fehérbor
2 darab babérlevél
10 dkg reszelt sajt
1 csipet ételízesítő
1 fej karfiol
2 dl alaplé
Leírás
A karfiol rózsáira szedjük, és sós, forró vízben puhára pároljuk. A burgonyát megpucolva, vékony karikára vágjuk, és ráhelyezzük a babérlevelet. A felét zsírral kikent tűzálló edénybe rakjuk, megsózzuk borsozzuk. Ráhelyezzük a karikára szeletelt hagymafelét, és erre a hússzeleteket, majd a kimaradt anyagokat szépen sorjában rátesszük. Megsózzuk, borsozzuk, és a krumplival betakarjuk. Rárakjuk a karfiolrózsákat. Leöntjük a fehérborral és a csontlével. Meglocsoljuk olvasztott zsírral, majd lefedve puhára pároljuk, 45-50 percig, a sütőben. Ezután tejföllel meglocsoljuk, és reszelt sajttal megszórjuk. Tetejét kissé lepirítjuk. Forrón tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4