Receptek Gyerekmenü Főételek Kakasraguleves fokhagymával
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 kanál liszt
½ fej fokhagyma
2 fej vöröshagyma
3 darab burgonya
5 darab sárgarépa
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 csokor petrezselyemzöld
2 darab petrezselyem
40 dkg csirkemell (kakasmell)
1 darab zeller (nagyobb)
30 dkg zöldborsó
1 dl főzőtejszín
Leírás
Megmostam, majd csinos darabokra vágtam a kakasmellet és a zöldségeket. A zöldségeket ízlés szerint, lehet hasábokra, vagy kerek formára is szeletelni. Én ez utóbbit tettem. Egy nagyobb fazékban, olívaolajat hevítettem, majd az apróra vágott hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítottam. Beletettem a csirkemellet és mikor a csirkemell elkezdett fehéredni, akkor felöntöttem vízzel, majd hozzáadtam a zöldségeket. A borsót nem muszáj ilyenkor beletenni, mert annak kevesebb főzési idő kell, így azt később is hozzátehetjük. Ezután következett a fűszerezés. Só, pici bors, delikát, petrezselyem és tárkony. Mikor minden zöldség megpuhult (különösen figyeljünk a répára), akkor következhet a habarás. Én főzőtejszínt és két evőkanál lisztet használtam, de ha elég sűrűnek találjuk a levest, a lisztet elhagyhatjuk. Keverjük ki a tejszínt és a lisztet csomómentesre, majd a levesből kanalazzunk ki némi levet. Ha a habarás hőmérséklete megközelíti a leves hőmérsékletét, akkor vegyük le a tűzről és öntsük bele a levesbe, majd kavargassuk el. Ekkor karikázzunk fel egy citromot és 3-4 karikát tegyünk a levesbe. Ezután helyezzük vissza a tűhelyre és pár perc forralás után, levesünk kész is. Tipp! Tehetünk a levesbe gombát és kis kelkáposztát is! Ellenőrizzük a fűszerezést, még ilyenkor lehet pótolni, amiből keveset sikerült hozzáadni.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4