Hozzávalók

5 darab tojás
1 tasak vaníliás cukor
100 g porcukor
100 g kristálycukor
1 tasak habfixáló
50 g kakaópor
1 darab citrom
300 g növényi tejszín
100 g finomliszt

Leírás

Igazából minden a piskótán múlik. Ha az sikerül, nem tudod elrontani. Először is készítsük el a piskótatésztát. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk külön. A sárgáját a kristálycukorral keverjük habosra, majd apránként keverjük bele a lisztet is, amelyben előzőleg egy kanál reszelt citromhéjat is elkevertünk. A fehérjéből kemény habot verünk, és finoman beledolgozzuk a masszába, a vízzel együtt. Egy tepsit kenjük ki vajjal, és béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a masszát, majd tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 15 percig. Ha megsült, óvatosan húzzuk le a piskótáról a sütőpapírt, amíg még meleg, majd tekerjük fel roládformára. Csomagoljuk vissza a sütőpapírba, vagy egy konyharuhába. Ezután verjük fel a tejszínt, és adjunk hozzá habkeményítőt, kakaót, porcukrot. Óvatosan csavarjuk szét a roládot, és vegyük le róla a papírt. Kenjük meg tejszínhabbal. Csavarjuk össze, és tegyük hűtőbe. 1 óra elteltével, szeletekre vágva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4