Receptek Desszertek Sütést igénylő Kakaós-fahéjas kalács
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 darab Tesco Finest friss tojás
70 dkg liszt (finom)
5 dl tej
1 kanál cukor
2 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
3 kanál kakaópor
5 dkg élesztő
25 darab édesítőszer (Polisweettel)
Leírás
Az élesztőt a cukorral, 2 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk. 1 dl olajjal, sóval, a tojással, a maradék langyos tejben feloldott édesítőszerrel és az élesztős tejjel felverjük, kidolgozzuk. (Lágy tésztát kell, hogy kapjunk és egy kicsit ragad is.). Elfelezzük a tésztát. Az egyik felébe a maradék olajat tesszük és kis adagokban hozzáadjuk, a fahéjjal elkevert kakaót. Simára dolgozzuk. (Elég nagy türelem kell hozzá, de tökéletesen eldolgozható.) Mind a két tésztát, 3–3 cipóra osztjuk. Minden cipót azonos vastagságúra nyújtunk. A barna kerül alulra, ráhelyezzük a fehér tésztát. Feltekerjük, tepsiben, egymástól kissé távolabb helyezzük el őket. (Én szilikonos sütőpapírra szoktam tenni.) 1 órát, langyos helyen pihentetjük. Közben 2X-3X megkenjük a felvert tojással. Meleg sütőben, pirosra sütjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4