Kacsamell ropogós, ötfűszeres karfiollal

Hozzávalók

350 g karfiol, rózsákra szedve
1 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál kínai ötfűszer-keverék
2 kacsamell

Ezzel a szaftos kacsarecept kiváló ünnepi fogás Márton-napra. Az omlós kacsamellet ropogós, ötfűszerrel ízesített karfiolrózsákkal tálaljuk. A legjobb, hogy mindössze négy hozzávalóra lesz szükség, és csupán 30 perc alatt elkészül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra (légkeverésnél 200°C-ra). Egy lábasban forraljunk sós vizet, adjuk hozzá a karfiolrózsákat, és főzzük 2 percig, majd szűrjük le. Helyezzük egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, és szórjuk meg a kínai ötfűszerrel. Forgassuk át alaposan, hogy mindenhol átjárja a fűszer.

2

A kacsa bőrét 2 centinként bevagdossuk, majd egy csipet sóval megszórjuk. Hevítsünk fel egy sütőálló serpenyőt, és helyezzük bele a kacsamelleket bőrrel lefelé. Süssük 5 percig, amíg szép aranybarnák lesznek. Fordítsuk meg őket, majd tegyük a sütőbe a karfiolos tepsivel együtt.

3

Süssük a kacsát 12 percig, ha közepesen, vagy 16 percig, ha jól átsütve szeretjük. Ezután vegyük ki a sütőből, és pihentessük alufóliával letakarva. Keverjük át a karfiolt, majd tegyük vissza a sütőbe további 7 percre.

4

Szeleteljük fel a kacsamelleket, és tálaljuk a karfiolrózsákkal, illetve ízlés szerint salátalevelekkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4