Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ezzel a szaftos kacsarecept kiváló ünnepi fogás Márton-napra. Az omlós kacsamellet ropogós, ötfűszerrel ízesített karfiolrózsákkal tálaljuk. A legjobb, hogy mindössze négy hozzávalóra lesz szükség, és csupán 30 perc alatt elkészül.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra (légkeverésnél 200°C-ra). Egy lábasban forraljunk sós vizet, adjuk hozzá a karfiolrózsákat, és főzzük 2 percig, majd szűrjük le. Helyezzük egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, és szórjuk meg a kínai ötfűszerrel. Forgassuk át alaposan, hogy mindenhol átjárja a fűszer.
A kacsa bőrét 2 centinként bevagdossuk, majd egy csipet sóval megszórjuk. Hevítsünk fel egy sütőálló serpenyőt, és helyezzük bele a kacsamelleket bőrrel lefelé. Süssük 5 percig, amíg szép aranybarnák lesznek. Fordítsuk meg őket, majd tegyük a sütőbe a karfiolos tepsivel együtt.
Süssük a kacsát 12 percig, ha közepesen, vagy 16 percig, ha jól átsütve szeretjük. Ezután vegyük ki a sütőből, és pihentessük alufóliával letakarva. Keverjük át a karfiolt, majd tegyük vissza a sütőbe további 7 percre.
Szeleteljük fel a kacsamelleket, és tálaljuk a karfiolrózsákkal, illetve ízlés szerint salátalevelekkel.